Welke tactische rol kan Messi spelen bij PSG?

Lionel Messi, een van de grootste voetballers aller tijden, sloot zich in de zomer van 2021 aan bij Paris Saint-Germain (PSG), na zijn vertrek bij FC Barcelona. Een van de grootste vragen rond zijn verhuizing naar PSG was hoe hij in de tactiek van het team zou passen en op welke positie hij zou spelen. Hier is een overzicht van Messi’s tactische positie bij PSG:

Messi’s rol in de aanval van PSG:

Messi speelt in een aanvallende positie voor PSG, in een voorwaartse lijn die ook Neymar en Kylian Mbappe omvat. Het trio vormt een van de meest formidabele aanvalslinies in het wereldvoetbal en wordt ook wel de “Fantastische Vier” genoemd.

Messi speelt in een vrije rol, waarbij hij de vrijheid heeft om over de voorste linie te bewegen en kansen te creëren voor zijn teamgenoten of zelf doelpunten te maken. Dit verschilt niet veel van zijn rol bij Barcelona, waar hij speelde als “valse negen” in een front drie, diep uitzakkend om aan te sluiten bij middenvelders en ruimte creërend voor andere aanvallers.

Messi’s passingcapaciteiten en visie zijn cruciaal geweest voor het aanvalsspel van PSG, want hij was betrokken bij het creëren van talloze doelkansen voor zijn teamgenoten. Hij heeft zelf ook een aantal doelpunten gemaakt, waarmee hij blijk geeft van zijn ongelooflijke afwerkingsvermogen en zijn vermogen om vanuit verschillende posities het net te vinden.

Messi’s defensieve bijdrage:

Hoewel Messi bekend staat om zijn aanvallende kwaliteiten, heeft hij ook een defensieve bijdrage geleverd voor PSG. De hoge pressingstactiek van het team vereist dat alle spelers verdedigen, en Messi is daarop geen uitzondering. Hij heeft gezien dat hij terugvalt om het middenveld en de verdediging te helpen wanneer dat nodig is, en is ook betrokken geweest bij het onder druk zetten van de tegenstander hoog op het veld om de bal terug te winnen.

Messi’s relatie met zijn teamgenoten:

Een van de redenen voor Messi’s succes bij PSG is zijn goede verstandhouding met zijn teamgenoten. Hij heeft een goede relatie ontwikkeld met Neymar en Mbappe, zowel op als naast het veld, en kan goed met hen combineren in de aanval.

Messi’s komst naar PSG heeft ook een positieve invloed gehad op de algemene prestaties van het team. PSG is al jaren een van de meest dominante teams in Frankrijk en Europa, maar is er niet in geslaagd de UEFA Champions League, de meest prestigieuze clubcompetitie in Europa, te winnen. Met de komst van Messi zijn de kansen van het team om de Champions League te winnen sterk verbeterd, en het team ziet er coherenter en gevaarlijker uit in de aanval.

Kortom, Messi’s tactische positie bij PSG is die van aanvaller, in een vrije rol waarin hij de vrijheid heeft om over de voorste linie te bewegen en kansen te creëren voor zijn teamgenoten of zelf doelpunten te maken. Zijn passingcapaciteiten en visie zijn cruciaal geweest voor het aanvalsspel van PSG, terwijl hij ook verdedigend een bijdrage heeft geleverd. Zijn goede verstandhouding met zijn teamgenoten, met name Neymar en Mbappe, is een belangrijke factor geweest in het succes van PSG dit seizoen. Met Messi in het team lijkt PSG goed uitgerust om mee te dingen naar de Champions League en andere grote prijzen.

Liam
https://www.alahkisuun.com

Leave a Reply