Salah kan nu geen doelpunt kopen

Het moeilijke seizoen van Liverpool ging zondag verder toen hun verdediging van de FA Cup in Brighton ten einde kwam. Natuurlijk zijn er veel gespreksonderwerpen, maar er bestaat weinig twijfel over dat de problemen van de club verband houden met sterspits Mohamed Salah, die dit seizoen niet in staat is geweest om zijn vroegere hoogtepunten te bereiken.
De slechte vorm van Salah voor het doel is te wijten aan het feit dat de club niet langer de “goed getrainde” voorhoede heeft die in het verleden problemen veroorzaakte voor verdedigingen, zei manager Jurgen Klopp.
En Hutchison, die 60 keer speelde voor de Reds, heeft de pech van Salah voor het doel dit seizoen onomwonden beschreven. “Je ziet Mo Salah een paar keer doorlopen, vorig seizoen (of) seizoen daarvoor, hij pakt één of zo niet beide van die kansen, maar nu kan hij geen doelpunt maken.”
Salah, die vorig seizoen 23 goals en 14 assists op zijn naam schreef, moet zijn beste vorm dit keer nog laten zien, nadat hij in de eerste helft van de campagne slechts zeven keer het net vond, en Klopp gaf toe dat de ineenstorting van Liverpool’s beroemde front drie – Salah, Firmino en Mane – zijn tol heeft geëist van de Egyptenaar.
Nu Klopp het kwakkelende seizoen van Liverpool nieuw leven wil inblazen, hoopt hij dat januari-ondertekening Cody Gakpo een alternatieve aanvallende optie kan bieden. “Nu hebben we Cody [Gakpo], duidelijk een heel belangrijke aanwinst, een verbinder; hij kan zowel op de vleugel als in het centrum spelen,” zei Klopp.
Die komen echter steeds minder vaak voor op Anfield. Liverpool verhoogt het tempo iets minder snel dan de afgelopen jaren en dat komt de kracht van de Egyptenaar niet ten goede. “Over twee of drie weken zijn er wat meer opties beschikbaar en kunnen we het mengen. Als Darwin speelt, is hij duidelijk meer hoog, achterin,” voegde Klopp eraan toe.

Liam
https://www.alahkisuun.com

Leave a Reply