Ronaldo bij Al Nassr

Cristiano Ronaldo wordt dinsdag officieel onthuld als speler van Al Nassr tijdens een open training voor de supporters van de club in het Mrsool Park in Riyad. Ronaldo, die een vrije speler was na zijn breuk met Manchester United in november, sloot zich vorige week aan bij Al Nassr voor een deal van 2-1/2 jaar met een geschatte waarde van meer dan 200 miljoen euro (213,30 miljoen dollar).
Vastbesloten om niet buiten de belangrijkste competitie van Europa te vallen, is er naar verluidt een clausule in zijn contract die betekent dat als Newcastle United zich dit seizoen kwalificeert voor de Champions League, hij daar kan worden uitgeleend, omdat ze eigendom zijn van het Saoedi-Arabische publieke investeringsfonds.
Fans die de best betaalde voetballer aller tijden willen zien, moeten daarvoor 18 dollar per maand betalen. Dat Ronaldo gedwongen wordt om wat zeker het laatste hoofdstuk van zijn glansrijke carrière zal zijn, uit te spelen in het achterland van Saoedi-Arabië is een vernietigende aanklacht tegen zijn glansloze vorm van de afgelopen 18 maanden.
Ronaldo, die Manchester United verliet nadat hij de club in een tv-interview had bekritiseerd, zal dinsdag om 19.00 uur verschijnen in het 25.000 plaatsen tellende stadion Mrsool Park in Riyad, aldus de officials. Al-Nassr zal dan trainen in het Mrsool Park met 25.000 zitplaatsen. Ronaldo zal de ploeg van coach Rudi Garcia voor het eerst ontmoeten.
De 37-jarige spits heeft 819 doelpunten in zijn carrière gemaakt en zijn komst betekent een coup voor het Golfland, dat meer grote namen naar de SPL wil halen. Al Nassr prees Ronaldo’s komst door te stellen dat de “geschiedenis makende” deal “toekomstige generaties zal inspireren” om de beste versie van zichzelf te zijn. In Qatar werd hij de eerste man die op vijf WK’s scoorde met zijn penalty in de groepsfase op Ghana.

Liam
https://www.alahkisuun.com

Leave a Reply