Alaharma-kilpailulle, kuuluu karting-moottoreita, jotka ovat myös moottoriurheilun alla. Mutta mitä sana on tarkoitettu edustamaan? Samoin kuin “ pallolajeilla ” tarkoitetaan mitä tahansa kilpailutoimintaa, johon liittyy pallo koripallosta jalkapalloon, moottoriurheiluun liittyy moottoreita. Tämä sisältää karting, pikaveneet, autot ja jopa kauko-ohjattavat mallit!

Maastoon perustuvat luokat

Sana “moottoriurheilu” on yhtä suoraviivainen kuin miltä näyttää. Se kattaa kaikki urheilulajit, joissa käytetään moottoroituja esineitä. Sanaa voidaan käyttää sisällyttämään kaikki urheilulajit, kuten kilpa. Myös muut urheilulajit voidaan sisällyttää, kun heillä on hallintoelin hoitamaan heitä, mutta “moottoriurheilu” on epävirallisesti synonyymi kilpailulle. Tässä on joitain moottoriurheilulajeja jaettuna maastoon.

Maantieajo

Tähän sisältyy päällystettyjen teiden käyttö kilpailuissa. Siihen voi liittyä suljettu piiri, joka on erityisesti kilpa-ajoon rakennettu stadion. Toiset käyttävät julkisia teitä sulkemalla sen väliaikaisesti, kunnes tapahtuma päättyy, ja tätä kutsutaan katupiiriksi. Tämäntyyppiseen kilpailuun liittyy erittäin voimakkaita moottoreita, kuten Formula 1 ja superbike. Kilpailijoiden on keskityttävä nopeuteen ja huolellisiin käännöksiin.

Maastokilpailu

Tähän sisältyy kilpailu likakursseilla. Se sisältää periaatteessa kaikki kilpailut, joita ei käytetä jalkakäytävällä. Likakurssit voivat vaihdella hiekkaisten jälkiruokien, sumuisten vesien, pehmeän mutan ja kivisten karkeiden teiden välillä. Moottoreihin kuuluu dyynirattaita, maastoajoneuvoja, ralliautoja, motocrossia ja kuorma-autoja.

Toisin kuin maantieajo, maastokilpailu ei ole riippuvainen voimakkaasti voimakkaista moottoreista. He arvostavat usein kevyempiä ajoneuvoja juuttumisen välttämiseksi. Alusta on aina korkea ja pyörät ovat paksuja ja syviä syövytyksiä. On tavallista nähdä kuorma-autojen romahtaminen. Koostaan ​​huolimatta ne ovat todella kevyitä. 

Vesikilpailu

Se on yhtä suoraviivaista kuin miltä se kuulostaa. Kaikkia moottoriajoneuvoja käyttäviä vesiajoneuvoja voidaan pitää vesimoottoriurheiluna. Tämä sisältää vesiskootterit, ilmatyynyalukset, pikaveneet ja jopa jahdit. Kilpailijoiden ei ole noudatettava tietä, joten säännöt koskevat enimmäkseen merkkien seuraamista veden pinnalla sovitussa järjestyksessä. Kilpailijat ovat meren tai järven laskuveden armoilla. Heidän on myös otettava huomioon tuuli, etenkin purjeveneillä. 

Lentokilpailu

Tähän liittyy enimmäkseen lentokoneita. Formula 1 ja Formula V ilmakilpailut ovat standardeja, mutta siellä on myös kilpailuja suihkukoneille. Ei ole mitään syytä huolehtia mistään muusta kuin kiitotielle, josta koneen on poistuttava ja laskeuduttava. Kilpailijat ovat tuulen armoilla. 

Lumikilpailu

Moottorikelkat ovat melkein ainoat ajoneuvot, jotka voidaan mainita. On monia muita, kuten mönkijä, mutta pyörillä varustetut ajoneuvot eivät ole niin erilaisia ​​kuin lika-ajo. Lumikilpailuihin liittyy hypotermian vaara, koska monet kilpailijat ovat pudonneet pakkasjärviin, koska pinta ei ole tarpeeksi kovaa. Lumivyöryt ovat yleisiä myös korkean merkinnän vuoksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *