Go Kart voi olla yksi kuuluisimmista kilpa- ja moottoriurheilulajeista. Urheilua voi harrastaa suurin osa ihmisistä, erityisesti lapset ja nuoret aikuiset. Jotkut pitävät sitä askeleena kohti muunlaista kilpailua. Tätä sekoittavat jopa monet kuuluisat kilpailijat, jotka ovat löytäneet alkunsa karting-kilpailuista.

Anna meidän löytää lisää tästä rakastamastamme urheilulajista!

Karting-historia

Kilpailu saa alkunsa, kun Art Ingels loi ensimmäisen vuonna 1956. Räätälöityjen kilpa- ja suorituskykyisten autojen rakentamisen asiantuntija oli erittäin menestyvä ensimmäisessä projektissaan. Tämä johti lopulta ensimmäisten kartingmallien ja todellisen kilpailun luomiseen.

Vuonna 1957 Rose Bowl Kalifornian Pasadenassa oli täynnä ensimmäisiä pelaajia, kun maailma todisti ensimmäisen koskaan järjestetyn Go-Kart-kilpailun!

Ingelsin luomus antoi tien myös Duffy Livingstonen ja Roy Desbrow’n luomuksille. Alkuperäisten autosuunnittelunsa innoittamana heidän yrityksensä Go Kart Manufacturing, Co., Inc julkaisi halvemman ja yleisimmän vaihtoehdon kilpailijoille.

Myös muut valmistajat nousivat esiin. Vuonna 1959 McCulloch loi oman moottorinsa, joka voi sopeutua kartingin ajoon. 1960-luvulla kokeiltiin myös useampia malleja, jopa lainaten joitain käsitteitä moottoripyörien moottoreista.

Nykyään karttoja luovat ammattilaiset, jotka ovat täydentäneet ajatustaan ​​siitä, miten kilpa-auton vaihteiden ja osien tulisi toimia! Anna lisätietoja autoista ja kilpailusta.

Lisätietoja kilpa-autoista

Tunnetaan myös nimellä karting, kilpailu keskittyy nelipyöräisten ajoneuvojen kilpailuihin. Kartingit ja moottorit on luotu vapauttamaan ja käsittelemään noin 18 hevosvoimaa. Ajoneuvot voivat myös laukaista välittömän kaasuvasteen, josta autot tunnetaan.

Koska nuoret aikuiset käyttävät kartingia usein, kartingin yhteensopivuus ikäryhmän, kokonaispainon ja muiden tekijöiden kanssa korostetaan perusvaatimuksina. Karting on myös luotu yhtenäisemmäksi, ilman haisevia höyryjä tai pakokaasuja ja hienosäädettyjä vaihdetta. Kun tekniikka on kehittynyt, voidaan järjestää parempia ja turvallisempia kilpailuja.

Kuinka kilpailla

Kilpailu on yksi vapaimmista, tehokkaimmista ja taloudellisimmista moottoripyörämuotoista nelipyöräisille ajoneuvoille. Urheilusta voi nauttia kirjaimellisesti melkein kuka tahansa.

Commission Internationale de Karting (CIK tai CIK-FIA) sallii urheiluluvan ajokilpailun 8-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Jopa 11-vuotiaat lapset voivat jo osallistua kansallisiin kilpailuihin.

Yhdysvalloissa on paljon säänneltyjä kilpailuja IKF: n (International Kart Federation), WKA: n (World Karting Association), KART: n (Karters of America Racing Triad), USPKS: n (United States Pro Karting Series) kanssa. Muilla valtioilla on myös omat sääntelyelimet ja liigat, jotka asettavat urheilun säännöt ja määräykset, jotta urheilua voidaan pelata johdonmukaisesti.

Lisätietoja kartingista ja muista kilpailuista on blogissamme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *