Jos olet kaikkien aikojen faneja Go Kart -kilpailun mestareista, kuten Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Michael Schumacher ja monet muut, olet ehkä toistuvasti kuullut Formula 1 -mestaruuskilpailuista. 

Formula 1 World Championship on yksi monista kansainvälisistä Go Kart -kilpailutapahtumista, jotka Kansainvälinen autoliitto (FIA) on lisensoinut ja sanktioinut, mukaan lukien:

  • CIK-FIA Karting International Supercup
  • Formula A World Champions ja
  • Formula E SuperKart Maailmanmestarit

Sen osallistuminen moottoriurheiluun on merkinnyt historiaa jo pitkään.

FIA on arvostettu organisaatio, joka keskittyy auto-organisaatioiden ja autojen käyttäjien etuihin. Se on kuuluisa maailmanlaajuinen organisaatio, joka ei vain ilmentää moottoriurheilua, vaan myös edistää liikenneturvallisuutta, kestävyyttä ja saavutettavissa olevaa liikkuvuutta ympäri maailmaa.

Vuonna 1904 perustettu FIA on vienyt 243 kansainvälistä auto- ja urheilujärjestöä 146 maasta viideltä mantereelta. Se varmistaa, että kaikki tapahtumat, ei pelkästään Go Kart -kilpailutapahtumat, ovat oikeudenmukaisia, säänneltyjä ja ennen kaikkea turvallisia järjestää kaikilla alueilla ympäri maailmaa joka kausi.

Karting-kilpailu ja FIA: n maailmanmestaruuskilpailut

Useimpien huippukilpailijoiden perustarjous maailmanmestaruuden saavuttamiseksi alkaa Go Kart -kilpailussa. Vaikka Karting-kartot ovat suhteellisen pieniä verrattuna autoihin ns. Täysikokoisissa kilpailuissa, tarvitaan suurta joukkoa taitoja ymmärtääksesi Go Kart -ajon. 

 

Kilpailutuotteiden ja ajotekniikoiden jatkuvan innovaation ja löytämisen myötä kilpailu Go Kart -mestareiden välillä on ollut erittäin korkea. Yksi korkeimmista FIA: n hallinnoimista kansainvälisistä Go Kart -kilpailuista on kuuluisa Formula 1 (F1) -Mestaruuskilpailut.

 

Se otettiin ensimmäisen kerran nimellä “World Driver’s Championship”, ennen kuin siitä tuli tunnetuksi F1-maailmanmestaruuskilpailu vuonna 1981. Koska se on johtava kilpamuoto vuodesta 1950 lähtien, tähän kilpailuun menestyneet ovat Go Kart -eliittokilpailijoita, jotka ovat voittaneet useita Grand Prix -palkintoja..

Grands Prix

Grands Prix on sarja kilpailutapahtumia, joita järjestetään ympäri maailmaa joko tarkoitukseen rakennetuilla radoilla tai yleisillä teillä. Näiden kilpailujen tulos arvioidaan määrittämään kilpailija ja rakentaja, joka pääsee vuosittain järjestettäviin maailmanmestaruuskilpailuihin. 

Jokaisella kilpailijalla, joka liittyy näihin kilpailutapahtumiin, on oltava FIA: n myöntämät voimassa olevat superlisenssit niille, joita pidetään korkeimman luokan kilpailijoina. 

Vuodesta 1950 lähtien FIA: n maailmanmestaruuskilpailujen aikana on järjestetty yli 1 028 Go Kart -kilpailutapahtumaa. Jotkut vanhimmista tunnustetuista Grand Prix -palkinnoista ovat:

  • Ranskan Grand Prix
  • Britannian Grand Prix
  • Italian Grand Prix
  • Saksan Grand Prix
  • Monacon Grand Prix

Näistä tapahtumista Monacon Grand Prix (1929-1955) pidetään yhtenä Go: n historian tärkeimmistä ja arvostetuimmista Go Kart -kilpailuista. Kart. 

FIA: “Olet turvallisissa käsissä”

FIA tunnisti, että Go Kart -kilpailu ja muut moottoriurheilut ovat luonnostaan ​​vaarallisia. Tämän avulla organisaatio parantaa jatkuvasti kaikkien kilpailutapahtumien turvallisuutta kehittämällä nopeasti turvallisuusteknologioita, helpottamalla korkeaa koulutustasoa ja lisäämällä tietoisuutta turvallisuudesta ja kestävyydestä kilparadalla ja sen ulkopuolella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *