Messi verpestte Franse dromen in Qatar

Het Argentijnse icoon verpestte de Franse dromen op een mondiaal spektakelstuk in Qatar. Zijn prestaties in het Midden-Oosten – waaronder twee doelpunten in de finale en een succesvolle spot-kick tijdens een zenuwslopende penalty shootout – verhinderden dat Les Bleus back-to-back-kroningen konden claimen. De Argentijn kaapte de titel weg bij de Franse nationale ploeg, maar zijn clubcoach heeft er alle vertrouwen in dat het goed zal gaan.
Dit was de bekroning van Messi’s carrière. Het is de prestatie die hem voor velen een vaste plaats geeft naast wijlen Pele en Diego Maradona in het pantheon van grootheden aller tijden. Kaka, voormalig winnaar van de FIFA Wereldbeker, UEFA Champions League en Ballon d’Or, ging naar sociale media om de linkervoetige aanvaller op te nemen in een ‘Triple Crown’ club.
Messi is nu 35 jaar oud, en hoewel hij zijn hele carrière in goede gezondheid heeft doorgebracht, wil PSG misschien voorzichtig met hem zijn, omdat zijn beschikbaarheid cruciaal is voor een eventuele grote opmars in de Champions League.
Galtier is ervan overtuigd dat hij de komende dagen kan kiezen uit een volledige selectie – zonder Messi – inclusief Neymar, die tijdens de groepsfase van het WK een verstuikte enkel had, maar terug kon keren voor de twee knock-outwedstrijden van Brazilië.
Messi, die onder Christophe Galtier een creatieve rol speelt, is in het lopende seizoen 2022-23 in goede vorm voor PSG. Hij maakte 12 goals en 14 assists in 19 wedstrijden in alle competities.

Liam
https://www.alahkisuun.com

Leave a Reply