Messi heeft spijt van zijn gedrag tegenover Wout Weghorst

Lionel Messi heeft spijt betuigd over zijn gedrag tijdens en na de kwartfinale van Argentinië tegen Nederland op het WK in Qatar. De Albiceleste wisten zich op strafschoppen te kwalificeren na een gespannen wedstrijd waarin Messi ruzie kreeg met de Nederlandse coach, Louis van Gaal. Na de wedstrijd leek Messi nog steeds gefrustreerd ondanks de overwinning van Argentinië en haalde uit naar de Nederlandse spits Wout Weghorst.
Weghorst had naar verluidt naar het shirt van Messi gevraagd en tijdens een woordenwisseling wees de superster de Nederlandse spits af. Volgens The Express zei hij: “Waar kijk je naar, idioot? Ga daarheen.” Messi had ook een woordenwisseling met de Nederlandse coach Louis van Gaal, die later aankondigde dat hij heeft besloten zijn functie als hoofdcoach neer te leggen.
“Ik ben niet blij met wat ik deed, ik ben niet blij met wat er daarna gebeurde”, zei Messi. “Dit zijn momenten van veel spanning, veel zenuwen. Het gaat heel snel en mensen reageren zoals ze reageren. Niets was gepland, het gebeurde gewoon.” De 7-voudig Ballon d’Or-winnaar zei dat zijn teamgenoten hem informeerden over wat Nederland-baas Van Gaal over hen had gezegd. Te midden van alle spanning van de wedstrijd verloor Messi uiteindelijk zijn kalmte, maar daar had hij niet aan gedacht.
De wedstrijd wordt herinnerd vanwege het controversiële optreden van Antonio Mateu Lahoz als scheidsrechter. De Spaanse official kreeg kritiek te verduren nadat hij Nederlands international Denzel Dumfries wegstuurde en 14 andere spelers bekeurde. Ook toonde hij een gele kaart aan een van de coaches.
“Ik had graag gezien dat Diego Maradona mij de [Wereld]Cup had overhandigd of op zijn minst dit allemaal had gezien,” zei Messi. Ondertussen onthulde Messi dat zijn Instagram-account werd geblokkeerd nadat hij een miljoen berichten had ontvangen na de triomf van Argentinië. “Het is een heel mooi iets dat andere sporters je op die manier herkennen”, betoogde hij.
Verder in het interview zei Messi ook dat hij de WK-trofee graag overhandigd had gekregen door wijlen Argentijnse legende Diego Maradona.

Liam
https://www.alahkisuun.com

Leave a Reply