Martin Odegaard schittert bij Arsenal

We kunnen gerust stellen dat Arsenal dit seizoen de uitblinker is in de Premier League en dat is voor een groot deel te danken aan de buitengewone vorm van Martin Odegaard. De voormalige speler van Real Madrid heeft zijn spel dit seizoen naar een heel nieuw niveau getild. De levendige jonge ploeg van Mikel Arteta verscheurt dit seizoen de recordboeken en Odegaard staat daarin centraal.
Het was enigszins ironisch dat op het moment dat Martin Odegaard Arsenal zondag naar de derby van Noord-Londen leidde, Real Madrid in de Spaanse Supercup tegen een zware nederlaag aanliep tegen Barcelona.
Voormalig Real Madrid sportief directeur Pedja Mijatovic gelooft dat Martin Odegaard het gemaakt zou hebben in het Bernabeu. Mijatovic zegt dat de Noor gewoon geduld moest hebben. Men zou kunnen stellen dat de ploegplanning van Real Madrid vaak weinig ruimte laat voor jongeren uit de eigen academie, terwijl noodzaak moeder van kans is in Catalonië. “Ancelotti heeft geen vertrouwen in alle spelers”, aldus Mijatovic. “De spelers zijn slecht aangekomen na het WK. Het is nu een cruciaal moment met de Cup op het spel… Er is bezorgdheid.”
Het is veilig om te zeggen dat met de manier waarop Odegaard nu speelt, hij zeker zijn aanwezigheid in het team van Real Madrid had kunnen laten gelden. De manager van Arsenal was vastbesloten om de 24-jarige terug te halen naar de club na zijn succesvolle uitleenperiode bij Madrid tijdens de tweede helft van de 2020-21 campagne.
Mijatovic vertelde Cadena SER:” Odegaard is zeer getalenteerd, hij kreeg kansen, maar op het beslissende moment besloot hij te vertrekken. Op dat moment kun je niets doen, je kunt ze niet dwingen. Die van Madrid hebben geen geduld.” Het is ook waar dat Madrid zo’n speler beter had kunnen inpassen in hun rotatie, ook al heeft Madrid uiteindelijk veel winst gemaakt met de verkoop van Odegaard.

Liam
https://www.alahkisuun.com

Leave a Reply