Lewandowski is succesvol geworden in Barce

Espanyol heeft een klacht ingediend tegen Barcelona voor het opstellen van een onverkiesbare opstelling nadat Robert Lewandowski zaterdag begon aan de Catalaanse derby. Espanyol vindt dat Robert Lewandowski ongerechtigd was om tegen hen te spelen in de nieuwjaarsderby tegen Barcelona. De 34-jarige aanvaller kreeg een schorsing van drie wedstrijden opgelegd na zijn rode kaart in de 2-1 overwinning van Barca op Osasuna op 8 november. Scheidsrechter Gil Manzano schreef in zijn wedstrijdverslag dat Lewandowski twee keer naar zijn neus wees voordat hij met zijn duim naar de scheidsrechter wees, een gebaar dat Manzano als respectloos interpreteerde.
Lewandowski is een soort succes geworden sinds hij in de zomer bij Barcelona kwam. De spits heeft 13 doelpunten gemaakt in 15 competitiewedstrijden en is daarmee topscorer in La Liga. Barcelona zou Moukoko graag als vervanger van Lewandowski willen hebben, maar zal de interesse van Manchester United en mogelijk zelfs Chelsea, die in het recente verleden met de spits in verband werden gebracht, moeten afwenden.
Na het gelijkspel met Espanyol blijven ze bovenaan in LaLiga, maar staan ze nu op gelijke hoogte met Real Madrid.
De Spaanse wedstrijdcommissie, het disciplinaire orgaan van de RFEF, hield op de ochtend van de derby een buitengewone vergadering, maar koos ervoor zich niet met de zaak te bemoeien, omdat de uitspraak afkomstig is van de Centrale Rechtbank voor Geschillen in Madrid en niet van een sportinstantie. Als de klacht gegrond wordt verklaard, loopt Barcelona het risico het ene punt uit de wedstrijd te verliezen, waardoor Real Madrid hen voorbij zou streven in de top van La Liga.
Barcelona staat na 15 wedstrijden samen met Real Madrid bovenaan in de competitie en gaat nu op bezoek bij Atlético Madrid, dat op de vierde plaats staat. Het speelt woensdag in de Copa del Rey.

Liam
https://www.alahkisuun.com

Leave a Reply