on alusta lähtien vuonna 1950 edennyt pitkälle ja luonut lahjakkaita kilpailijoita ympäri maailmaa, jotka pystyvät voittamaan radan yhdellä silmäyksellä. 

Karting ei ole aivan yhtä yksinkertaista kuin ajaminen, se vaatii intensiivistä ammatillista koulutusta ja kovaa työtä voidakseen kilpailla maailmanmestaruuteen asti. Formula 1 (F1) Championship on yksi kuuluisimmista kilpa- tai autoteollisuuden kilpailuista, joita seurataan maailmanlaajuisesti. Vain ne, jotka ovat keränneet vaaditut pisteet F1-kauden aikana, saavat maailmanmestaruuden.

Tässä on luettelo maailman suurimmista karting-kilpailijoista, jotka oppivat käsityönsä hiomalla taitojaan näissä suhteellisen pienissä koneissa.

Fernando Alonso

Alonso aloitti intohimonsa kartingkilpailuihin vasta kolmen vuoden ikäisenä. Hän on ensimmäinen espanjalainen Formula 1 -kilpailija, joka voitti karting-maailmanmestaruuden vuonna 2005, sitten vuonna 2006 Renault-joukkueelle. 

Häntä pidetään yhtenä historian suurimmista kartingkilpailijoista, koska hän on kaksinkertainen F1-maailmanmestari ja hänellä on 32 Grand Prix -kilpailua. Alonso jätti F1-mestaruuden viime vuonna 2018, mutta huhuttiin palaavan vuonna 2021 Renault-joukkueen kanssa. 

Lewis Hamilton

Hamiltonin kiinnostus kartingkilpailuihin alkoi joululahjana, kun hänen isänsä lahjoitti hänelle ensimmäisen kartingin 6-vuotiaana. Hän jatkoi sitten karting-uraa ja voitti ensimmäisen maailmancupinsa vuonna 2008. 

Tämä Brittiläinen karting-kilpa-autoilija on menestynyt alallaan menestyksekkäästi, koska hän pystyi voittamaan Formula 1 -mestaruuden kuusi kertaa, ensin McLarenin kanssa vuonna 2008, ennen kuin muutti Mercedesiin vuonna 2013. 

Michael Schumacher

Kuten Alonso, Schumacher, saksalainen go- karting-kilpailija, aloitti kilpauransa vasta 4-vuotiaana. Hänet inspiroi veljensä Ralf Schumacher ja molemmista tuli Formula 1 -kuljettajia. Kilpailunsa aikana hän on historian ainoa kilpailija, joka voitti seitsemän Formula 1 -kilpailun mestaruutta, joista viisi voitti peräkkäin.

Hän on nyt eläkkeellä oleva kuljettaja, jolla on ennätys eniten maailmanmestaruuskilpailuista (7), eniten Grand Prix -voitoja (91), nopeimmista kierroksista (77) ja eniten voitettuja kilpailuja yhdellä kaudella (13). 

Kimi Räikkönen

Varatun persoonallisuutensa ja haluttomuutensa osallistua henkilökohtaisiin suhteisiin tapahtumien takia Räikkönen sai lempinimen ‘Jäämies’. Hän syntyi Suomessa ja aloitti kartingin vasta 11-vuotiaana. 

Hän voitti vuoden 2007 Formula 1 -mestaruuskilpailun Scuderia Ferrarilla ja sijoittui toiseksi yleisimmin vuosina 2008, 2012 ja 2018. Hänen 21 Grand Prix -palkintonsa ansiosta hän oli menestynein suomalainen kuljettaja Formula 1 -kilpailun voitoissa. 

Vaikka hän oli vain muutaman sanan mies, hän huutaa menestystään, kun Forbes-aikakauslehti listasi hänet 36. sijalle vuoden 2008 Celebrity 100 -lehdessään, koska hän oli 26. eniten palkattu julkkis ja viidenneksi eniten palkattu urheilija koko maailmassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *