Huolimatta arvostetusta arvostuksesta, kaikki konkurssiin johtavat yritykset kaatuvat. Selvitetään CART: n (Championship Auto Racing Team Teams) tarina heidän historiallisesta perustamisestaan ​​sen murskaavaan kaatumiseen, vain täällä Alaharma Race (Kisan) -kilpailussa.

CART on yksi johtavista ja johtavista avoimen pyörän autokilpailuista määrittelevistä elimistä Yhdysvalloissa, ja CART on voittanut jokaisen innokkaan kilpa-fanin ja autosarjan sydämet tuohon aikaan. CART perustettiin vuonna 1978 riitojen ja yhteenottojen takia. Sen järjesti 18 irtaantunutta USAC: n (United States Auto Club) Championship Division -tiimin omistajaa vastustamaan viimeksi mainitun johtoa. Maaliskuussa 1979 CART järjesti ensimmäisen sanktiokilpailunsa Arizonassa.

AAA: sta USAC: iin ja CART: iin 

Indy 500: n varhaiset vuosikymmenet olivat AAA: n (American Automobile Association) ensimmäiset vuosikymmenet vuosina 1905-1955. Se lopetti toimintansa sen jälkeen, mitä tapahtui vuoden 1955 Le Mansin katastrofista. Tämän seurauksena USAC perustettiin vuonna 1956 AAA: n tilalle, joka pakotti yksinomaan avoimen pyörän kilpailun mestaruuden vuoteen 1978 saakka. Vuodesta 1979 CART: n sisäänkäynnillä Indy 500 oli jako CART: n ja USAC: n välillä.

CARTin ensimmäisen vuoden aikana ja USAC: n vihamielisen tunteen vuoksi viimeksi mainittu kielsi 6 CART-tiimiä liittymästä Indy 500: een, mutta myöhemmin peruttiin ensimmäisen oikeusjutun jälkeen. Yhteenvetona voidaan todeta, että edellinen tuotti yhteensä 13 kilpailua Rick Mearsin kanssa Team Pensken johdolla ensimmäisenä mestarina.

Vuoteen 1982 mennessä CART oli vihdoin saavuttanut johtavan asemansa, koska sen PPG Indy Car World -sarja tunnustettiin maailmanlaajuisesti maan kansalliseksi mestaruudeksi avoimissa pyöräilykilpailuissa. Tämän elimen voimakkaasti rakennetun ja kasvavan aseman myötä se oli kohdannut myös erilaisia ​​ongelmia, jotka pian muodostivat linjan isojen ja pienten joukkueiden välille.

Koska se liittyi ACCUS-järjestelmään vuonna 1988, CART toivotti ulkomaiset kuljettajat kilpailemaan. Tämä merkittävä aikakausi on houkutellut nousevia ja ammattimaisia ​​kuljettajia Etelä-Amerikasta ja Euroopasta. Monien merkittävien kuljettajien joukossa ovat Fittipaldi ja Mansell, jotka olivat molemmat F1-kuljettajien mestareita. Sieltä vuotuiset tuotot kasvoivat, otettiin käyttöön uusia moottoreita sekä joukko epävakaita hallituksen jäseniä. 

Nopeasti eteenpäin vuoteen 2000, kun CART toivotti tervetulleeksi uuden vuosikymmenen, sen lasku tuli sen mukana. Keho tapasi rajun taloudellisen romahduksen mediakumppaneidensa, moottorituottajien, kilpailujen järjestäjien, joukkueiden ja muiden suurten sponsorien lukuisien ja peräkkäisten vetäytymisten jälkeen. Vuonna 2003 CART romahti konkurssin julistamisen jälkeen. Sen omaisuuden otti OWRS (Open Wheel Racing Series), joka uudisti ja nimitti CART: n Champ Car World -sarjaksi. 

Katso lisää

Haaveiletko pätevästä autokilpailijasta Suomessa? Mene blogisivullemme nähdäksesi lisää viestejä oikeudellisesta prosessista. Pysy kuulolla sivustollamme ja sosiaalisen median sivuillamme saadaksesi lisää päivityksiä tämän päivän kuumimmista ja uusimmista autokilpailutapahtumista maailmassa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *