Ajaminen vaatii paljon keskittymistä ja puolustavaa ajotekniikkaa turvallisuuden takaamiseksi. Kun olet tien päällä, on tärkeää ajaa hyvin ja ennakoida kaikki mahdolliset vaarat, joita voi ilmetä ajon aikana. Tilanteet, joihin sinun tulee aina olla valmis, ovat tilanteita, joissa muut autot seuraavat liian tarkasti, tekemään äkillisiä liikkeitä ilmoittamatta siitä ja siirtymättä liikenteeseen. 

Et voi hallita sitä, miten muut kuljettajat toimivat tiellä, mutta sinulla on aina mielipide siitä, miten otat huomioon turvallisuutesi. Joten, jos olet utelias tietämään, kuinka voit pysyä turvassa ajon aikana, tässä on joitain vinkkejä, joita voimme antaa sinulle: 

Pidä hallittavuuttasi, vaikka rengas räjähtäisi. 

Räjähtävät renkaat eivät ole harvinaisia, varsinkin jos rengas tyhjenee yhtäkkiä kun ajat. Kun asiat menevät hallitsematta, pahimmassa tapauksessa menettäisi pyörän hallinnan. Jos näin tapahtuu, sinun ei tarvitse koskaan päästää irti pyörästä ja yrittää parhaansa mukaan ohjata autoa turvallisempaan suuntaan. 

Älä koskaan päästä irti pyörästä, jos rengas räjähtää, koska se voi aiheuttaa vielä suuremman onnettomuuden. Etsi asiaa koskevia ammattimaisia ​​neuvoja, jotta saat tarkempaa tietoa auton hallinnoinnista räjähtävien renkaiden aikana. 

Älä kirjoita ja nuhaa laitteitasi ajaessasi 

Tekstiviestit ajon aikana on yksi yleisimpiä auto-onnettomuuksien syyllisiä. Muista aina, että ajaessasi on ensiarvoisen tärkeää, että kiinnität kaiken huomion tielle. Puhelimella tai muilla laitteilla tekeminen on iso ei-ei, joten varmista, että pidät silmäsi tiellä liikkeellä ollessasi. Vaikka pystytkin suorittamaan useita tehtäviä, et koskaan tiedä, mitä muille kuljettajille tapahtuu tien päällä, joten sinun on oltava varovainen. 

Tarkista kaikki peilit ennen ajamistasi. 

Kun pääset autoon, sinun on ensin tarkistettava kaikki peilit ja tarkastettava, ovatko ne puhtaat. Älä käynnistä moottoriasi, jos luulet peiliesi vaarantuvan. Säädä aina keskipeiliä saadaksesi paremman kuvan takaosasta. Samoin joudut myös kohdistamaan sivupeilin varmistaaksesi, että näet, mitä tapahtuu tien molemmin puolin. 

Älä jätä autoa edessäsihännän

Yksi yleisimmistä virheistä, joita kuljettajat tekevät, on autonheittäminen edessään. Yksi puolustavan ajon kardinaalisäännöistä ei ole koskaan häntä liian lähellä takana olevaa autoa. Kun tapahtuu jotain, kuten liikkeen äkilliset liikkeet, sinulla ei ole tarpeeksi tilaa ja aikaa muuttaa sijaintiasi.

Autoasiantuntijoiden mukaan sinun ja edessäsi olevan auton välillä on aina 4-5 sekunnin ero, jotta sinulla on aikaa vaihtaa vaihdetta, jos jotain tapahtuu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *