Depay blijft deze winter bij Barcelona

De uit de gratie geraakte Barcelona-spits Memphis Depay blijft deze winter bij Barcelona, met het oog op een gratis vertrek in de zomer. De Nederlander heeft een weinig inspirerende tijd gehad bij de Blaugrana sinds hij in 2021 op een gratis transfer overkwam van Olymique Lyonnais. Ondanks de aanvankelijke hoge verwachtingen heeft Depay geworsteld met blessures en vorm.
Door de verlenging van Ousmane Dembele, de komst van Robert Lewandowski en Raphinha en de terugkeer van Ansu Fati na een blessure, is Depay dit seizoen onder Xavi naar beneden geschoven. De Nederlander heeft tot nu toe slechts 131 minuten gespeeld in drie wedstrijden. En met Depay in het laatste jaar van zijn Barcelona-contract, lijkt een vertrek dit jaar onvermijdelijk.
En het is dat, met het oog op de mogelijke exit van Memphis Depay in de zomer wanneer het zijn overeenkomst afloopt, het Barça een aflossing zou willen brengen zodat het in de band kan spelen en Wilfried Zaha, van Crystal Palace, zou een van de namen op de lijst van kandidaten zijn.
Maar met zijn 28 jaar en bewezen staat van dienst als doelpuntenmaker, kan hij nog steeds een impactvolle speler zijn voor welke club hem ook oppakt. Ondanks de aanvankelijke belofte lijkt het een teleurstellend einde te worden van Depay’s carrière als speler van Barcelona. Voorlopig gaat de Nederlander een onzekere toekomst tegemoet bij FC Barcelona temidden van zijn tanende fortuin.

Liam
https://www.alahkisuun.com

Leave a Reply