Clubs uit de Premier League tonen belangstelling voor Barcelona-aanvaller Ansu Fati

De afgelopen week zijn de speculaties over de toekomst van Barcelona-aanvaller Ansu Fati toegenomen. Arsenal en Tottenham zijn volgens berichten twee van de teams die geïnteresseerd zijn in de 20-jarige Spaans-Guineese spits.

Ondanks zijn hoge rating heeft Ansu slechts zeven van de 19 La Liga-wedstrijden van dit seizoen gespeeld, omdat Xavi Hernandez de voorkeur geeft aan zijn formatie. Fati is ongetwijfeld een van de meest getalenteerde jonge spelers in Spanje, en hij heeft alle eigenschappen om uit te groeien tot een toekomstige ster. Maar hij zal gehoopt hebben terug te keren in een belangrijke rol na zijn herstel van een hamstringblessure die hem het grootste deel van vorig seizoen aan de kant hield en zijn razendsnelle opkomst in het Nou Camp in de weg stond.

De kans om naar de Premier League te verhuizen zou interessant kunnen zijn, maar de speler staat hoog aangeschreven bij Barcelona en de Spaanse reuzen zullen zijn vertrek wellicht niet snel goedkeuren. Er is een hevige concurrentie binnen het elftal voor startplaatsen, terwijl Xavi’s recente verandering in tactiek om vier middenvelders te gebruiken ook een rol heeft gespeeld in zijn verminderde betrokkenheid.

Er is nog geen formeel bod op Fati gedaan, maar de leiders van Barca zullen binnenkort bespreken of ze de vedette moeten verkopen. Xavi heeft zijn vertrouwen in Ansu uitgesproken en gevraagd om geduld en tijd om hem te ontwikkelen en zijn volledige potentieel te bereiken. Barcelona hoopt dat hij zijn blessureproblemen te boven komt en de komende maanden een belangrijke speler wordt voor de Spaanse club.

Fati’s zaakwaarnemer Jorge Mendes heeft de laatste tijd echter “belangstelling verzameld” voor het geval de kans op een zomerse exit zich voordoet. Zowel Arsenal als Tottenham kunnen meer diepgang in de breedte gebruiken en Fati zou voor hen een kwaliteitsaanwinst voor de lange termijn kunnen zijn. Ook Manchester United kijkt naar de jongeling om hun frontlinie te versterken.

Mundo Deportivo zegt dat Barca minimaal 62,7 miljoen pond (70 miljoen euro) zou krijgen voor Fati en wijst erop dat de verkoop van een speler als hij de gemakkelijkste manier zou zijn om hun fair play-problemen te verlichten. Ansu heeft alle eigenschappen om een topspits te worden, met tempo, vaardigheid en een goed oog voor doel. Maar een mogelijke overstap naar de Premier League is op dit moment misschien geen spannende optie voor de speler, aangezien hij al voor een van de grootste clubs ter wereld speelt.

Liam
https://www.alahkisuun.com

Leave a Reply