Barcelona zal Fiorentina vragen om Sofyan Amrabat voor zes maanden uit te lenen

FC Barcelona zal actief zijn op de laatste dag van de transfer window. Op dinsdag zullen ze verschillende operaties open hebben staan en we zullen moeten zien welke ze kunnen sluiten en welke niet. Er zijn berichten in Spanje dat Barcelona Fiorentina zal vragen om Sofyan Amrabat op een lening van zes maanden zonder koopverplichting, voorwaarden waarmee de Viola niet zullen instemmen.

De Catalaanse reuzen werken aan een deal om de 26-jarige middenvelder te lenen van Fiorentina. Volgens Sport wil Bara hem zes maanden uitlenen zonder koopoptie en kan Bara na die periode beslissen of het hem wil houden of niet. Amrabat werd onlangs gespot in Camp Nou, waar hij Barcelona tegen Getafe volgde, hoewel toen werd beweerd dat er geen contact was geweest met het bestuur.

Amrabat was een van de ‘managers’ waarmee Marokko de eerste Afrikaanse selectie omtoverde in het bereiken van de halve finale van het Wereldglas. Hij deed het indrukwekkend als verdedigende middenvelder. Dit seizoen speelde hij 17 wedstrijden in de Serie A, waarvan 13 als starter. Liverpool, Atletico Madrid, Tottenham Hotspur en anderen werden echter allemaal afgepoeierd, omdat Fiorentina niet van plan is te verkopen.

Amrabat’s potentiële prijskaartje van 40 miljoen euro liet Barcelona deze maand in de steek. En de Blaugrana zullen de 26-jarige niet permanent bij Fiorentina in dienst nemen. Zijn mogelijke komst zou Sergio Busquets in staat stellen om rust te krijgen wanneer dat nodig is. Gerard Romero heeft echter uitgelegd dat de Barça een salarismarge van vijf miljoen euro zou hebben om een inlijving in deze winterse markt te realiseren.

Fiorentina-voorzitter Rocco Commisso staat al onder druk van de fans omdat hij niet genoeg in de ploeg investeert en hij wil niet dat een van hun sterspelers in de laatste 24 uur van de januari-transferwindow vertrekt.

Liam
https://www.alahkisuun.com

Leave a Reply